Ny stororder till Ambulansproduktion i Sandviken 

Kontrakt med Landstinget Dalarna värt 50 miljoner kronor

Ambulansproduktion i Sandviken har tecknat ett kontrakt med Landstinget Dalarna som beställt sju nya storbilsambulanser av modell Chevrolet 709. Kontraktsvärdet kan uppgå till över 50 miljoner kronor om avtal utnyttjas fullt ut.

I kontraktet ingår att Landstinget Dalarna kan byta ut samtliga äldre storbils- och småbilsambulanser till Chevrolet 709 under åren 2018 – 2020.  Det kan handla om upp mot 25 Chevrolet-ambulanser. Men om dessa kommer att beställas avgörs ur stor pott med pengar som finns för ytterligare fordonsinköp i Dalarna. Produktionen av de första storbilsambulanserna har redan startat och sju stycken kommer att levereras under 2018.

- Vi är naturligtvis mycket nöjda och tacksamma för förtroendet att få fortsätta leverera vår ambulansmodell till Landstinget Dalarna. Det blir ett viktigt steg för dem att få storbilsambulanser på alla ambulansstationerna. Detta är också ett utmärkt tillfälle att uppdatera utförandet för att möta deras högt ställda krav på ergonomi och säkerhet, framhåller Bengt Olsson, vd för Ambulansproduktion i Sandviken.

Ökar nytillverkningen av ambulanser
Ordern innebär en ökning av ambulansproduktionen i Sandviken samtidigt som företaget ökar sin andel av den svenska nybilstillverkningen av ambulanser. Med Dala-ordern kommer Ambulansproduktion under 2018 ha cirka 20 procent av nytillverkningen av ambulanser i Sverige.

- För oss innebär det att vi ökar vår tillverkningskapacitet och kan ta in flera medarbetare. 2018 har vi budgeterat för vår största omsättning hittills, fortsätter Bengt Olsson.

Skräddarsyr efter kundens behov
Själva produktionen av en ny Chevroletambulans tar cirka 12 veckor. Prototypen till Chevrolet storbilsambulans togs fram redan i slutet på 1980-talet i Sandviken. Den är byggd på amerikanska cheva-chassin som specialbeställts från USA. I Sandviken byggs själva ambulansen med vårdhytt och specialutrustning, som standard är det två framåtvända vårdarplatser och fyrhjulsdrift bland annat. Beställaren kan alltid få ambulansen skräddarsydd till deras behov.

Idag används dessa storbilsambulanser av sjukvården i Uppsala län, Västernorrland, Dalarna och Gävleborg.
Telefon
Telefon
026 - 24 51 30
Besökadress
Besökadress
Mullervägen 23, 811 91 Sandviken